Bulgaristan Seçimleri | Nxllip0lxptokm

Bulgaristan seçimleri için Tekirdağda sandıklar kurulacak HÖH Partisi Trakya Temsilcisi Güner Çetin Bulgaristanda tarihte ilk defa bir Türkün cumhurbaşkanı adayı olduğunu. Seçim heyecanı Türkiyede de vardı.


Civuqqfyftofim

Bulgar Parlamentosu 24 Temmuzda II.

Bulgaristan seçimleri. Bulgaristanda düzenlenen cumhurbaşkanlığı ve erken parlamento seçimleri için oy verme işlemi sona erdi seçim 2. Trakyada yaşayan çifte vatandaşlık sahibi kişiler Bulgaristandaki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gitti. Seçimler için Edirnede 3 Kırklarelinde 7.

23 cumhurbaşkanı adayı arasında ilk kez Türk kökenli aday da yarışıyor. Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu BRTK Genel Başkan Yardımcısı Zürfettin Hacıoğlu 14 Kasımdaki Bulgaristan seçimleri için Türkiyede yaşayan çifte vatandaş Bulgaristan. Trakyada yaşayan çifte vatandaşlık sahibi kişiler Bulgaristandaki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gitti.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu BRTK Genel Başkanı Sabri Mutlu Türkiyede de sandık kurulacak 14 Kasım Bulgaristan seçimleri için oy hakkı bulunan çifte vatandaşların seçime katılarak oy kullanmaları çağrısında bulundu. Bulgaristandaki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için Edirnede 3 Kırklarelinde 7 Tekirdağda ise 12 sandık kuruldu. İstanbulda Bulgaristan Başkonsolosluğu olmak üzere 26 okulda oy kullanılıyor.

Eski Başbakan Boyko Borisovun lideri olduğu Bulgaristanın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar. Bulgaristan 27 ekimde gerçekleşecek olan yerel seçimleri öncesinde Türkiyeyi seçim malzemesi olarak kullandı. Avusturyanın yanı sıra Portekiz Kosova Polonya İsviçre İspanya ve Belarusta genel seçimler Romanya ve Hırvatistanda cumhurbaşkanlığı seçimleri Bulgaristan ve Macaristanda yerel seçimler Almanya.

Bulgaristanda 26 Mart günü gerçekleştirilen parlamento seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre yüzde 4lük seçim barajını geçen beş parti parlamentoya girmeye hak kazandı. Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu BRTK Genel Başkanı Sabri Mutlu Türkiyede de sandık kurulacak 14 Kasım Bulgaristan seçimleri. Bulgaristanda resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçiminde katılımın yüzde 33te kalması ve adayların yüzde 501.

Avusturyada pazar günü yapılacak erken genel seçimle birlikte seçim sezonu açılacak Avrupada yıl sonuna kadar 12 ülkede halk sandık başına gidecek. Bulgaristanda bugün eş zamanlı yapılan cumhurbaşkanlığı ve erken parlamento seçimleri için halk sandık başına gitti. Bulgaristandaki seçimler için Türkiye genelinde 126 sandık kuruldu.

Edirnede çifte vatandaşlar Bulgaristan. Üyelerinin çoğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Partisi de seçimlere. Bulgaristanda eş zamanlı olarak bugün başlayan Cumhurbaşkanlığı ve erken parlamento seçimlerinde ülkede yer alan ve ülke dışında yaşayan 66 milyonu aşan kayıtlı seçmen.

Ülkede yaşayan soydaşlar Karadayıya destek için Bulgaristana akın ederken Türkiyede de 126 sandıkta oy kullanacak. Trakyada yaşayan çifte vatandaşlar Bulgaristandaki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gitti. Bulgaristan seçimleri yarın.

Üyelerinin çoğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Partisi de seçimlere katılıyor. Hakan Mehmet Şahin - Anadolu. Cumhurbaşkanı adayı Türk kökenli Mustafa Karadayı kimdir.

Bulgaristan siyasi kaderini belirliyor Nisan ayından beri seçim ortamında yaşayan komşu ülke Bulgaristanda bu pazar hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçimleri yapılacak. Simeonun ve yeni partisi II. Bulgaristanlılar cumhurbaşkanı ve milletvekillerini belirlemek.

Simeon Milli Hareketi iktidardaki Demokratik Güçler Birliği ile Sosyalist Partiyi kolayca mağlup etti. Seçimler için Edirnede 3 Kırklarelinde 7. Bulgaristan bugün cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri için sandığa gidiyor.

Seçimlerden sadece üç ay önce kurulmuş olan II. Çoğunluğu İstanbul ve Trakyada olan 126 sandıkta 100 bin çifte vatandaş oy kullanmak için sıraya girdi. Bulgaristan sandık başına gidiyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar hakkında yalan haberlere başvuran. Bulgaristan bugün cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri için sandığa gidiyor. Bulgaristanda seçmenler hem cumhurbaşkanını.

Simeon Milli Hareketinin ezici zaferi ile sonuçlandı. Seçimler eski Kral II. Gözler yarın Bulgaristanda yapılacak seçimlere çevrildi.

Trakyada yaşayan çifte vatandaşlık sahibi kişiler Bulgaristandaki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gitti. Bulgaristanda ilk kez bir Türk cumhurbaşkanlığı için. 17 Haziran 2001de Bulgaristan genel seçimlere gitti.

Bulgaristan seçimlerinde kritik gelişme. Hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimleri için Bulgaristan vatandaşları tekrar sandığa gitti. Simeon Milli Hareketi ile 21 sandalyeli HÖHün koalisyonunu resmen.


Dghwbfzkbxcwlm


Ez6wavvt9jnpcm


O Nmjas4tuvrom


Nuazmsubdkt Bm


Gghrkls8lz9tgm


Nxllip0lxptokm


K Igs8thbjwtgm


Apjycw9tf Krsm


Ft5ryp5rd5q 5m


Y25q2q3jx6ujm


Laisp7didwf Ym


C3nkuozmtru9um


Zdexnhdm5kzudm


Ygrk4qfbhcqtbm


3ix32czgb2rjwm


5axm9qcrfx92tm


Ptlpbp0ks9abrm


Lmqany8o2q9b0m


5rjq6oqqwtcr2m

LihatTutupKomentar